Vlaar, Fer of Wijnaldum verkopen om uit de schulden te komen?
Ja, we hebben voldoende vervangers (in de jeugd)
Nee, deze jongens moeten we koste wat kost behouden


Resultaten

Officiële Feyenoord shirts vind je op Voetbalshop.nl! Klik hier!
 
08. Heracles Almelo 34-49
09. FC Utrecht 34-47
10. Feyenoord 34-44
11. NEC 34-43
12. SC Heerenveen 34-41

 » Bekijk hier de stand Eredivisie
 


 » Gill Swerts
 » Jon Dahl Tomasson
 » Bart Schenkeveld

 » Feyenoord-NEC, 15-05-11
 


Algemeen NieuwsForumNieuwsarchiefColumnsVoorbeschouwingenWedstrijdverslagenFoto'sSpecials FeyenoordGeschiedenisAlgemene InfoTechnische StafMedische StafSelectieStadion de KuipSatellietclubsPrijzenkastTrainingstijdenAnti 020 WedstrijdenStand EredivisieTopscorersSpeelschemaKaartverkoopTransferoverzichtJong FeyenoordEuropacupKNVB BekerHistorie InteractiefWallpapersEmoticonsAvatarsSfeeractiesGeluidsfragmenten Over FR4ever.nl Over deze website Contact MedewerkersVacaturesGastenboek LinksSite van de MaandTop LinksLinks 
   
 

Feyenoord - NEC 1-1 (1-1)

Datum: 15 mei 2011
Stadion: De Kuip
Type: Competitie
 
Column: Willem als veldheer?
Geplaatst op: 05-04-08 | Bron: FR4ever | Auteur: Cies

-
Zoals u weet ben ik een groot Feyenoordfan. Ik ben bijna 49 jaar dus heb ik toch wat historische momenten mee gemaakt met deze club. Ook fonemen als voetballers. Een van de fenomenen die ik in mijn hart heb gesloten is Willem van Hanegem. De man is een fenomeen in z’n eenvoud.

Een man die spreekt met z’n hart zoals hij vroeger sprak met zijn voeten en kromme pass. Er zijn tegenwoordig niet meer zoveel voetballers te vinden met een bijnaam. Als je vroeger geen bijnaam had die bij iedereen in Nederland bekend was dan was je geen goede voetballer.
Nee ik ben een echte fan van Willem. Vandaar dat ik ook zat te denken hoe deze man in ons Feyenoordplaatje past. En ik heb het gevonden. Ik hoop dat de heren in de hoogste toren van onze club deze colomn lezen.
We moeten Willem veldheer maken van Feyenoord. Wat bedoel ik met veldheer?
Willem is de beste persoon die voetballers beter kan maken. Die met jongens om kan gaan die het nog moeten gaan maken. Hij weet precies waar je de bal moet raken, hoe je moet staan, waar je naar moet kijken en hoe je moet lopen. ( en dat zal niet zoveel zijn ) Willem is sluw. Willem is de beste persoon in Nederland die kan vertellen hoe je het spelletje moet spelen. Hoe je wedstrijden moet lezen. Hij heeft zelf op het allerhoogste niveau gespeeld. Willem spreekt de taal van de straat. Gozert, De pass komp niet aan. Dat zijn woorden die gesproken worden door de jonge jongens. Hij houdt van creatief en effectief voetbal. De meeste jonge jongens willen niet anders. De van Persie’s en de Drenthes en de Guzmans van deze tijd kunnen alleen maar beter worden met Willem aan hun zijde. We krijgen zeker weer een lichting van deze jongens.

Als we Willem bij Feyenoord kunnen trekken met een Gertjan Verbeek erbij dan worden we echt weer die onverslaanbare club die we toen Willem voetbalde ook waren.
Geen assistent maar gewoon een veldtrainer en een coach. Een koppel aan het hoofd zetten die zowel voetbalinhoud heeft als inzicht in het spel. Allebei aanvallend willen spelen en het publiek willen vermaken.

Laten we Gertjan de persconferenties doen. Willem werkt altijd graag in de luwte van iedereen.
Zien jullie het al voor je? Willem weer terug op de plek waar hij uiteindelijk toch hoort.
We gaan in het nieuwe stadion een Willem van Hanegem tribune benoemen. De andere kant wordt de Coen Moulijn tribune. Achter het vijandelijke doel wordt de tribune de Ove Kindvall tribune genoemd en achter het eigen doel wordt het de Edy PG tribune….

Heerlijk om zo te filosoferen. Maar Willem moet terug als veldheer, dat is geen filosofie maar een droom die werkelijkheid moet worden.

Directie, ga je gang.


« Terug

* Rotterdamwinkel! Klik hier!
* Tickets voor Feyenoord bestellen? 4ALLtickets heeft ze! Klik hier!


Windows Live Alerts Add to Google 
                                                 © FR4Ever.nl - Alle rechten voorbehouden. Feyenoord Headliner | Startpagina | Favorieten | Adverteren |