Vlaar, Fer of Wijnaldum verkopen om uit de schulden te komen?
Ja, we hebben voldoende vervangers (in de jeugd)
Nee, deze jongens moeten we koste wat kost behouden


Resultaten

Officiële Feyenoord shirts vind je op Voetbalshop.nl! Klik hier!
 
08. Heracles Almelo 34-49
09. FC Utrecht 34-47
10. Feyenoord 34-44
11. NEC 34-43
12. SC Heerenveen 34-41

 » Bekijk hier de stand Eredivisie
 


 » Gill Swerts
 » Jon Dahl Tomasson
 » Bart Schenkeveld

 » Feyenoord-NEC, 15-05-11
 


Algemeen NieuwsForumNieuwsarchiefColumnsVoorbeschouwingenWedstrijdverslagenFoto'sSpecials FeyenoordGeschiedenisAlgemene InfoTechnische StafMedische StafSelectieStadion de KuipSatellietclubsPrijzenkastTrainingstijdenAnti 020 WedstrijdenStand EredivisieTopscorersSpeelschemaKaartverkoopTransferoverzichtJong FeyenoordEuropacupKNVB BekerHistorie InteractiefWallpapersEmoticonsAvatarsSfeeractiesGeluidsfragmenten Over FR4ever.nl Over deze website Contact MedewerkersVacaturesGastenboek LinksSite van de MaandTop LinksLinks 
   
 

Feyenoord - NEC 1-1 (1-1)

Datum: 15 mei 2011
Stadion: De Kuip
Type: Competitie
 
Column: Is onze Bert een toptrainer?
Geplaatst op: 24-03-08 | Bron: FR4ever | Auteur: Cies

-
Is onze Bert van Marwijk een toptrainer. Dit is een vraag die ik me gesteld heb en die ik ook vaak om me heen op de tribune hoor.
Ik raak dan in gesprek met de supporters als het rust is tijdens de wedstrijd. Je hoort heel veel verschillende meningen over ons team, de toekomst maar ook vaak hebben we het over ons Bertje.


Misschien komt het kleinerend over maar dat is beslist niet zo bedoeld. Met ons Bertje zeggen we eigenlijk dat deze man zeer goed bij Feyenoord past en toch ook wel bewonderd wordt door dat stukje legioen waar ik in de Kuip een stoeltje heb.

Maar even terug naar de vraag. Is Bert een toptrainer? Nu moet je je eerst afvragen wat een toptrainer is. Wat het inhoud en wat maakt je een toptrainer.
Ben je dat als je een internationale prijs gewonnen hebt? Of ben je dat als je een goede voetballer geweest bent. Sommige mensen denken nl dat als ze een stervoetballer zijn geweest ook direct een toptrainer zijn.
Even een paar namen:

Onze gewaardeerde trainer bij de pers….Louis van Gaal.... een top trainer? Heel veel succes bij die Amsterdamse vereniging. Best wel goed bij Barcelona. Bij die 2 clubs met heel goed materiaal gewerkt. Nu bij AZ…. Werkt nu met minder materiaal als je iedereen moet geloven. Krijgt het niet op de rails…of anders gezegd, krijgt de cirkel niet meer rond… Het is op het ogenblik een beetje een ovaaltje.
Als je alleen maar met goed materiaal een prestatie kan leveren ben je naar mijn mening geen echte toptrainer. Je mag toch verwachten dat hij het al lang op de rails had moeten hebben.

De volgende is onze huidige bondscoach dhr van Basten. Is dat een echte toptrainer?
Hij heeft met het beste materiaal van Nederland gewerkt en mag nu de EK gaan doen. Ondanks zijn prestatievoetbal met Nederland kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat ik Nederland niet meer Nederlands heb zien spelen. Alleen maar ruzie maken en het hele elftal van alweer die Amsterdamse vereniging opstellen. Hoelang heeft deze meneer onze beste verdediger Tim buiten het elftal gehouden terwijl heel Nederland het de beste back vond die er was.
Nee voor mij is ook deze meneer geen toptrainer.

Nu weer terug naar onze Bert.
Bert pakte een prijs met ons Feyenoord in 2002. Niemand had dat durven dromen. Niemand had maar ook de illusie dat wij deze cup zouden gaan pakken. Bert heeft met dit elftal een prachtige prestatie geleverd. Natuurlijk heeft Bert ook z’n mindere kanten. Maar met minder materiaal ( niet rot bedoeld hoor, medefeyenoorders ) heeft hij het elftal zo goed laten voetballen dat we onoverwinnelijk werden in onze eigen Kuip.
Bert heeft n.l. een hele goede eigenschap. Bert is een lijmer. Hij zou eigenlijk Velpon van zijn achternaam moeten heten. Of Bisonkit. Kun je je het al voorstellen: Bertje Bisonkit of Bertje Velpon…..
Bert heeft de gave om een vriendenelftal te maken. Om ze te laten spelen voor elkaar. Om ze te laten vechten voor elkaar en dat is een eigenschap die je zeker moet hebben om een toptrainer te zijn.
Een toptrainer hoeft nl geen internationale prijzen te halen. Een toptrainer ben je als je met minder materiaal een wereldprestatie levert. Als je je team laat voetballen met gevoel en karakter maar vooral met vriendschap voor elkaar.
Dit klinkt natuurlijk heel klef en heel soft. Maar ik ben van mening dat Bert juist hierdoor ook die cup heeft gewonnen.

Heeft onze Bertje dan geen mindere eigenschappen…. Jazeker. Natuurlijk heeft hij die. Hij is af en toe te behoudend vind ik. Bert zou meer moeten durven. Hij zou meer kloten moeten hebben richting de tegenstander.
Een zeer recent voorbeeld. De laatste competitie wedstrijd tegen VVV thuis. Het staat 4-1. Ik had gehoopt dat onze superspits Micheal Mols vervangen zou worden door een van onze A1 junioren. Met 4-1 kan er toch niets meer gebeuren zou je denken.
Echter worden deze jongens overgeslagen ten koste van Fer. Dit vond ik nou jammer en met mij het hele stadion denk ik. Dit is een punt waarin Bert nog kan groeien.
Hij had gewoon een van die jonge honden erin moeten gooien. Een van die honden die graag het been van een van die VVV ’ers wilden hebben.

Maar goed. Ik had er vrede mee. Maar als ik Bert een raad mag geven. Een raad van een persoon die er natuurlijk niets van af weet zou ik zeggen.

Bert,
Iets meer durf in je denken en je bent echt een toptoptop trainer.
De rest heb je allemaal.
Ik en met mij alle Feyenoordsupporters denken dat we weer een mooi Nederlands Efltal krijgen. Een elftal dat met en voor elkaar wil spelen. En ook met meer feyenoorders dan in het verleden. En ik hoop ook met een familielid erbij. Ik ben geen fan van de persoon van Bommel maar wel van z’n passie in het spel.

Ik denk dat ik namens het hele Feyenoord legioen je een hele goede en mooie tijd mag wensen bij onze Nationale trots.

Voor ons ben je die toptrainer en een ere Feyenoorder.

KH

« Terug

* Rotterdamwinkel! Klik hier!
* Tickets voor Feyenoord bestellen? 4ALLtickets heeft ze! Klik hier!


Windows Live Alerts Add to Google 
                                                 © FR4Ever.nl - Alle rechten voorbehouden. Feyenoord Headliner | Startpagina | Favorieten | Adverteren |