Vlaar, Fer of Wijnaldum verkopen om uit de schulden te komen?
Ja, we hebben voldoende vervangers (in de jeugd)
Nee, deze jongens moeten we koste wat kost behouden


Resultaten

Officiële Feyenoord shirts vind je op Voetbalshop.nl! Klik hier!
 
08. Heracles Almelo 34-49
09. FC Utrecht 34-47
10. Feyenoord 34-44
11. NEC 34-43
12. SC Heerenveen 34-41

 » Bekijk hier de stand Eredivisie
 


 » Gill Swerts
 » Jon Dahl Tomasson
 » Bart Schenkeveld

 » Feyenoord-NEC, 15-05-11
 


Algemeen NieuwsForumNieuwsarchiefColumnsVoorbeschouwingenWedstrijdverslagenFoto'sSpecials FeyenoordGeschiedenisAlgemene InfoTechnische StafMedische StafSelectieStadion de KuipSatellietclubsPrijzenkastTrainingstijdenAnti 020 WedstrijdenStand EredivisieTopscorersSpeelschemaKaartverkoopTransferoverzichtJong FeyenoordEuropacupKNVB BekerHistorie InteractiefWallpapersEmoticonsAvatarsSfeeractiesGeluidsfragmenten Over FR4ever.nl Over deze website Contact MedewerkersVacaturesGastenboek LinksSite van de MaandTop LinksLinks 
   
 

Feyenoord - NEC 1-1 (1-1)

Datum: 15 mei 2011
Stadion: De Kuip
Type: Competitie
 
Column: Indo op teenslippers
Geplaatst op: 20-03-08 | Bron: FR4ever | Auteur: Cies

-
Op een zondagavond ergens middenin de zomer stond ik, in een hip strandtentje in Bloemendaal, opeens naast een Indo op teenslippers. Na een tweede blik zag ik dat ik niet met de eerste de beste Indo te maken had, want ik herkende in hem de zojuist gestopte voetballer Michael ‘Mighty Mike’ Mols. Hij viel deze avond niet direct op door zijn soepele bewegingen of snelle danspasjes, maar zag er meer uit als een pensioensgenieter.

Enkele weken later las ik vol verbazing op internet dat Michael Mols zijn ‘in de wilgen gehangen schoenen’ er weer uit moest halen, omdat hij een éénjarige verbintenis bij Feyenoord had getekend.

Toen hij voor het eerst in de Kuip mocht warmlopen viel mij, naast het feit dat hij deze keer zijn teenslippers niet aanhad, gelijk iets op; Michael Mols heeft wel degelijk soepele bewegingen en snelle danspasjes in zich. Snelle pasjes zonder van z’n plaats te komen, heupen ronddraaien zonder de rest van z’n lichaam te bewegen; ‘Mighty Mike’ kan het allemaal. Als mensen zich nu hardop zouden afvragen: “Waarom zou hij dat niet kunnen?”, zou het antwoord waarschijnlijk zijn: “Hij is al 37”. Het is het type antwoord waar ik de laatste tijd (lees: Sinds het vastleggen van Mols door Feyenoord) erg moe van wordt. Het maakt niet uit wie, waar, wanneer of in welke context de naam van Michael Mols uitgesproken wordt, steevast is er iemand bij die de leeftijd van ‘Mikey’ moet noemen.

Even voor de goede orde: Michael Mols is door Feyenoord vastgelegd om doelpunten te maken, wanneer hij speeltijd krijgt, en hij is daar de laatste wedstrijden goed in geslaagd. Het klopt natuurlijk dat hij 37 jaar is, “So what?”. In Alkmaar en Amsterdam lopen spitsen rond die nog geen 37 zijn en niet scoren, dan mogen wij die 37-jarige toch op handen dragen. En dat wordt gelukkig ook gedaan.

Mols ontpopt zich sinds zijn winnende goal tegen FC Zwolle als een cultheld. Zijn tomeloze inzet gekoppeld aan zijn techniek maken hem razend populair bij het Legioen. Ook via de media maakt Mols zich steeds populairder. Één van de mooiste momenten van Michael Mols vond plaats na de bekerontmoeting tegen Nac Breda. In een interview vertelde hij de betreffende journalist in Algemeen Beschaafd Amsterdams dat hij “van deze club en de supporters is gaan houden”. Wat mij betreft is dat gevoel geheel wederzijds.

Eind april mag Mols proberen ons de beker te bezorgen en hij verdient het om in de basis te starten, naast de hopelijk dan weer fitte Roy Makaay. Het zou een mooie afsluiting van zijn carrière kunnen worden, al wordt er nu al gepraat over een eventuele verlenging van zijn contract. Van mij mag hij in ieder geval nog een jaartje blijven, al is het alleen maar vanwege die ‘Molsiaanse’ warming-up. Ik ben zelfs bereid om een nieuw paar teenslippers voor hem te kopen, zodat hij het oude paar in hippe strandtentjes al dansend kan verslijten, om zo ook in de zomermaanden topfit te blijven.

ML


p.s. Fijne derby gewenst, maar natuurlijk nog veel liever gewoon 3 punten!

« Terug

* Rotterdamwinkel! Klik hier!
* Tickets voor Feyenoord bestellen? 4ALLtickets heeft ze! Klik hier!


Windows Live Alerts Add to Google 
                                                 © FR4Ever.nl - Alle rechten voorbehouden. Feyenoord Headliner | Startpagina | Favorieten | Adverteren |